Lipatan Tuala Yang Kreatif

Lipatan tuala yang kreatif ini mengingatkan aku ketika aku masih menuntut di kolej di mana aku ada mengambil subject restaurant operation. Di mana operasi restoran akan berkonsepkan fine dining. Maka persekitarannya ala-ala hotel lah. Batch aku adalah yang pertama merasmikan kitchen dan fine dining baru di kolej aku.  Apa yang aku ingat kami harus belajar cara-cara melipat napkin ternyata ada pelbagai lipatan, dan lipatan tersebut mempunyai fungsi-fungsi yang tertentu dan ia juga bergantung pada tema fine dining itu sendir. Apabila aku tengok lipatan tuala yang kreatif ini aku rasa macam nak share sebab bagi aku amat menarik. Memang ada lipatan sebegini di hotel-hotel. Namun ia akan dilipat mengikut tema biasa nya untuk hotel mewah ataupun jenis untuk pasangan yang sedang berbulan madu. Tapi gambar-gambar katbawah ini aku rasa tetamu dia yang buat sendiri. takde kerja.

0 Comments

Be the first to post a comment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge